Zandverstuiving aan de overkant van de Beerzerweg (5 min loopafstand van de Mezenhof)
Zwaan in de uiterwaarden van de Vecht in Beerze
Hallenboerderij in Beerze
Koeien langs de rivier de Regge
Lemelerberg in de avondzon
Hertenkamp bij Landgoed 't Laer in Ommen
Previous
Next

Omgeving

De direkte omgeving van de mezenhof wordt gekenmerkt door de prachtige natuur. Om deze natuur te verkennen kun je legio (gemarkeerde) fiets- en wandelroutes maken, waarvan de beschrijvingen allen in het huisje aanwezig zijn. Vanuit de mezenhof loop je binnen enkele minuten naar de Vecht of naar de bossen van het Overijssels landschap. Hier vind je prachtige zandverstuivingen en mooie heidevelden en vennen.

Ook de meer geoefende wandelaar kan volop aan zijn trekken komen:
Om warm te lopen volg je het beerzepad: een 12 km. lange wandeltocht om en door Beerze. Het Beerzepad is de paarse route op de wandelknooppuntenkaart.150 m. vanaf het huisje vind je een knooppunt van het nieuw ontwikkelde wandelnetwerk.
Middels dit netwerk stippel je je eigen route uit en wandel je zo lang je die dag maar wilt.

Voor nog meer wandelroutes kunt u de gratis App ‘Wandelen in Overijssel’ van Landschap Overijssel downloaden.  

De 4 daagse wandeltocht, het vechtdalpad en het pieterpad en het monnikenpad lopen in de nabijheid van de mezenhof.

Vanuit het huisje kun je het fietsknooppunten netwerk volgen en zelf je eigen route samenstellen. Natuurlijk kun je ook gaan genieten van andere (gemarkeerde) fietstochten waarvan de beschrijvingen in het huisje aanwezig zijn.

Beerze is een authentiek boerendorp met de status van beschermd dorpsgezicht. Het bestaat bijna alleen uit gerestaureerde Saksische boerderijen met blauw-wit-zwarte luiken en uit rogge gemaakt vlechtwerk op de muren.

Het vakantiepark de Beerze Bulten is op loopafstand naast de Mezenhof gelegen. Hier kunt u uw vers gebakken broodjes of andere boodschappen halen. Ook kunt u hier terecht om een terrasje te pakken of een lekker hapje te nuttigen in het restaurant.

Verder beschikt de Beerze Bulten over een “spa, wellness en fun”, waar u heerlijk kunt ontspannen in de sauna, de zoutgrot of in de beautysalon. Maar ook het zwembad met zijn glijbanen, borrelbanken, bubbelbad en massagestralen bieden genoeg vertier. Wilt u juist inspannen dan kunt u prima in de fitnessruimte terecht. Buiten het hoogseizoen kun je hier tegen betaling gebruik van maken.

Voor de kleine gasten valt er ook genoeg te beleven, zo kunnen ze zich vermaken in de spartel- en speelvijver, en buiten het hoogseizoen ook in het gigakonijnenhol, een waar speelparadijs voor de kinderen.

De kinderen kunnen gratis gebruik maken van de faciliteiten van de eenvoudige camping Wilrod, zoals het peuterzwembad en de speeltoestellen.

Wanneer het weer het toelaat kun je heerlijk zwemmen en spelevaren in de recreatieplas “de Oldemeyer”. Deze prachtige natuurplas, midden in het bos, bevindt zich op 6 km afstand van de mezenhof.

Neem ook je mountainbike mee, er lopen hier in de omgeving erg mooie routes, die ook verbonden kunnen worden met de routes op de Lemelerberg en Holterberg.

Liefhebbers van winkelen kunnen hun hart ophalen in Ommen, Hardenberg, Enschede en Zwolle.

Voor dagelijkse boodschappen kun je terecht in Mariënberg (Spar) (2,5 km)het zandpad uitkomende links afslaan, Vroomshoop (oa. Aldi) of Den Ham (Coop)(beide circa 8 km).

In de omgeving zijn verder genoeg attracties te bezoeken bijv.: attractiepark Slagharen, avonturenpark Hellendoorn, Kabouterland en het Noorder dierenpark in Emmen. Betaalbare speeltuinen en attractieparken vind je in Raalte, de Flierefluiter en familiepretpark De Waarbeek in Hengelo. Beide in circa 35 autominuten te bereiken.

Ook is er op nog geen 3 kilometer afstand een goede snackbar met gratis speelvoorzieningen, gelegen direct na de afslag richting Mariënberg.

In de Mezenhof vindt u veel informatie en tips voor verdere, zowel ontspannende als inspannende uitstapjes in de (direkte) omgeving.

Onder het menu “links” kunt u nu al de nodige info over de omgeving, attracties etc. vinden.

Natuur, rust en ruimte: Fantastische omgeving en heerlijk rustig. Het is een gezellig knus huisje met alle voorzieningen die je je kan wensen. Algemene beoordeling: 8
dhr. KAI Puschmann